Herman Fogelberg, ski patrol ja ulkoilmaihminen

Svala-lähettiläät
Herman Fogelberg, ski patrol ja ulkoilmaihminen

Aamut teltassa auringonnousun aikaan. Koskemattomassa puuterilumessa laskeminen omin voimin tunturiin nousun jälkeen. Kirpeät talviaamut, kun työ odottaa ulkona tunturissa… Herman Fogelbergin arkeen mahtuu monenlaisia kohokohtia, sillä hän viettää lähes kaiken työ- ja vapaa-aikansa ulkoilmassa.

Herman Fogelberg
ski patrol
Syntynyt: 1970
Kotipaikka: Hemavan, Ruotsi
Instagram: @herkkufogeli

(Artikkelissa käytetyt kuvat: Sam Hedman, Instagram: @samsbilder)

Herman tottui luontoon jo lapsena mökkeilyn ja kalastuksen myötä. Teini-iässä syttyi laskettelukipinä, ja pian monta viikkoa talvesta kului puuterilunta etsimässä. Jo tuolloin Herman innostui telemarkhiihdosta. Vuosien varrella seikkailut laajenivat, ja kuvioihin tulivat myös purjelautailu, melonta, maastopyöräily, kiipeily, vaellus, telttailu, retkiluistelu, metsästys – muiden muassa!

Herman Fogelberg laskettelemassa
Sam Hedman, Instagram: @samsbilder

Varusteiden tekninen suorituskyky on tärkeää haastavissa olosuhteissa

Kun työskentelee ja harrastaa ulkona vaativissa olosuhteissa yli 300 päivää vuodessa, on mahdotonta pärjätä ilman laadukkaita varusteita. Vaatteiden tehtävä on pitää lämpimänä ja kuivana, ja niiden kanssa on myös oltava mukava ja turvallinen olo. Omassa vaatetuksessaan Herman arvostaa istuvuutta ja lämpimyyttä. Olon on pysyttävä kuivana, vaikka hiki nousisi pintaan.

Svalan tuotteet ovat Hermanilla miltei päivittäisessä käytössä. Talven töissä ja harrastuksissa vakiovarusteisiin kuuluvat alus- ja välikerrasto, sukat ja kaulurit. Kesällä käytössä ovat kevyemmät kerrastot ja t-paidat. Laatu, istuvuus ja kotimaisuus saivat Hermanin valitsemaan Svalan.

ski patrol Herman Fogelberg tunturimaisemissa
Sam Hedman, Instagram: @samsbilder

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3