Villa on itsestään puhdistuva kuitu

Kiitos Merinovillan itsepuhdistavien ominaisuuksien ja antibakteerisuuskäsittelyn, Svalan kerrastoja voi pestä harvemmin.

Villakuidulla on itsepuhdistuva ominaisuus: se sitoo ja neutraloi hajuja erinomaisesti muihin kuituihin verrattuna. Tästä syystä villatuotteet ovat helppohoitoisia, itsepuhdistuvia, eivätkä haise, koska villan keratiini tuhoaa iholta hajuja aiheuttavia bakteereja.

Villakuidun ydin koostuu kahdenlaisista soluista, jotka imevät eri määrän kosteutta. Toiset solut turpoavat ja aikaansaavat jatkuvan liikekitkan näiden kahden solun välille. Tästä ominaisuudesta johtuu villan itsepuhdistuvuus.

Pinnalla oleva kosteus tukee bakteerien kasvua, mutta villakuidun ulkopinta pysyy suhteellisen kuivana. Kuidun pinta on kosteutta hylkivä, mikä estää bakteerikasvua ja siitä johtuvaa pahaa hajua.

Hopeaionisointi

Eloperäiset hopeaionit ovat vaarattomia ihmisille ja luonnolle. Hopeaionisointi estää mikrobien, homeen, sienten ja bakteerien lisääntymisen ja leviämisen kuidussa ja vähentää epämiellyttävien hajujen muodostumista. Svala-tuotteiden antibakteerisuuskäsittely hopeaionisoinnilla on tehty kuidun ytimeen jo ennen langaksi kehräämistä, joten käsittely ei häviä pesuissa. Käsittelyn ansiosta tuotteet pysyvät miellyttävän raikkaina ja hajuttomina.

Konepesu

Villavaatekin on toisinaan pestävä. Svala Merinovilla-tuotteet on Superwash-käsitelty kestämään 40 asteen konepesun. Tuotteet pestään nurinpäin käännettyinä, materiaalille sopivalla valkaisuaineettomalla pesuaineella. Nurinpäin peseminen pidentää tuotteen käyttöikää. Tuotteet tulee kuositella kosteina muotoonsa ja kuivattaa ilmavalla tasolla.

Pese Svalan tuotteet aina saman sävyisten vaatteiden kanssa. Tuotteet eivät kaipaa pehmentäviä kemikaaleja tai huuhteluainetta. Rumpukuivausta ei suositella.

Kutistuminen

Oikeassa lämpötilassa pesty tuote ei kutistu. Kosteana kuivumaan kuositellun neulevaatteen muoto saattaa hieman vetäytyä, mutta palautuu entisiin mittoihinsa päälle puettaessa.

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3