Kerrastot kaikkiin olosuhteisiin ja aktiviteetteihin

Svalan alus- ja välikerrastot auttavat kehoa säilyttämään oikean lämpötilan poistamalla ylimääräisen kosteuden iholta. Kerrospukeutumisella mukaudut muuttuviin lämpöolosuhteisiin.

Ihoa vasten

Alimmaisen kerroksen tehtävä on poistaa kosteus iholta.

Svala of Finland tuotteet toimivat sekä kylmissä, että lämpimissä oloissa. Tuotteilla on verrattomat kosteudensiirto-ominaisuudet, joten iho pysyy kuivana, vaikka aktiviteetin tempo vaihtelisi rauhallisen ja vauhdikkaan välillä. Tuotteet sitovat myös kehon tuottamaa lämpöä, jolloin aktiivisuustason madaltuessa ei tule kylmä.

Svala Thermal Flex -asut puetaan AINA ihoa vasten ensimmäiseksi. Ne siirtävät kosteuden iholta ulompia vaatekertoja kohti. Lämpimissä tai viileissä oloissa päälle riittää pelkkä tuulenpitävä kerros. Kylmemmissä oloissa päälle on syytä pukea lämmittäviä kerroksia, esimerkiksi Merinovillaa.

Svala Merino -asut puetaan ensimmäiseksi kerrokseksi silloin, kun olosuhteet ovat kylmät tai aktiivisuustaso viileässä toimintaympäristössä on matala. Kosteus siirtyy pois iholta ja lämpöä sitovan Merinovillan ansiosta vilu ei yllätä.

Power Stretch Pro -asut puetaan ensimmäiseksi kerrokseksi silloin, kun olosuhteet ovat viileät tai kylmät ja aktiivisuustaso on matala.

Fireproof-tuotteet puetaan aina alimmaiseksi kerrokseksi, kun ollaan tekemisissä tulen ja kuumuuden kanssa. Fireproof-tuotteet antavat hetkellisen suojan kuumuutta, liekkejä ja säteilylämpöä vastaan. Kuitenkin niiden päälle tulee aina pukea olosuhteiden vaatimat suojavarusteet.

Windproof tuotteet puetaan ensimmäiseksi kerrokseksi, kun olosuhteet ovat hyvin tuuliset.

Ensimmäinen välikerros

Kosteutta siirtävän kerroksen päälle puetaan eristävä kerros, joka sitoo lämpöä ja pitää kylmyyden sekä kosteuden poissa iholta.

Svala Merino -asut puetaan toiseksi kerrokseksi kylmässä liikuttaessa.

Power Stretch Pro -asut puetaan toiseksi kerrokseksi olosuhteiden ollessa kylmät tai kun aktiivisuustaso viileässä työskenneltäessä on hyvin matala

Windproof-tuotteet puetaan toiseksi kerroksesksi olosuhteiden ollessa kylmät ja tuuliset.

Toinen välikerros

Olosuhteiden ollessa erittäin kylmät ja aktivisuustaso vaihteleva, tarvitaan useampia Svala-tuotteita pitämään keho lämpimänä ja kuivana. Välikerrokseksi sopivia tuotteita ovat Merino ja Power Strech Pro

Kuorikerros

Päällimmäiseksi on suositeltavaa pukea aina sään mukainen tuulenpitävä, mutta hengittävä kerros, jotta kosteus poistuu vaatteista tehokkaasti. Viileissä oloissa riittää ohut tuulipuku, pakkasella sen sijaan toppavaatetus on lähes ehdoton.

Taukovaate

Liikunnan ja työskentelyn lomassa on syytä pitää myös taukoja. Tauolla liike yleensä lakkaa ja alkaa viluttaa, elleivät päällä olevat vaatekerrokset varastoi kehon lämpöä riittävästi.

Raskaan liikunnan jälkeen kehon lämpötila tasaantuu ja hien kastelemat vaatteet saattavat liimautua ikävästi ihoon kiinni ja tuntua kylmiltä. Tämän ilmiön voi ennaltaehkäistä tehokkaasti pukemalla alimmaiseksi Thermal Flex Mesh -asun.

Toisinaan on mahdotonta pukea kaikkea päälle kerralla, joten on syytä varautua hyvin ja pitää mukana erillistä taukovaatetta. Hyvä taukovaate on kevyt ja vähän tilaa vievä, esimerkiksi Power Stretch Pro -huppari tai Villafleece.

Tuotteiden tekniset ominaisuudet löydät täältä.

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3