Kerrastot kaikkiin olosuhteisiin ja aktiviteetteihin

Svalan alus- ja välikerrastot auttavat kehoa säilyttämään oikean lämpötilan poistamalla ylimääräisen kosteuden iholta. Kerrospukeutumisella mukaudut muuttuviin lämpöolosuhteisiin.

Ihoa vasten

Alimmaisen kerroksen tehtävä on poistaa kosteus iholta.

Tuotteet toimivat sekä kylmissä, että lämpimissä oloissa tasapainottaen kehon lämpötilan sopivaksi. Iho pysyy kuivana, vaikka aktiviteetin tempo vaihtelisi rauhallisesta vauhdikkaaseen.

Svala Thermal Flex -asut puetaan AINA ihoa vasten ensimmäiseksi. Näiden asujen päälle voidaan pukea puuvilla-, merinovilla- tai hengittävä tuulen pitävä asu – olosuhteista riippuen.

Svala Warmwool -tuotteet puetaan ensimmäiseksi kerrokseksi silloin, kun olosuhteet ovat kylmät tai aktiivisuustaso viileässä toimintaympäristössä on matala. Kosteus siirtyy pois iholta ja lämmittävän Merinovillan ansiosta vilu ei yllätä, vaikka aktiivisuustaso välillä hieman laskisikin.

Fireproof-tuotteet puetaan ensimmäiseksi kerrokseksi, kun ollaan tekemisissä tulen ja kuumuuden kanssa. Fireproof-tuotteet antavat hetkellisen suojan kuumuutta, liekkejä ja säteilylämpöä vastaan, joten niiden päälle tulee aina pukea olosuhteiden vaatimat suojavarusteet.

Windproof-tuotteet puetaan ensimmäiseksi kerrokseksi, kun olosuhteet ovat hyvin kylmät ja tuuliset.

 

Ensimmäinen välikerros

Kosteutta siirtävän kerroksen päälle puetaan eristävä kerros, joka pitää lämmön iholla ja kylmyyden sekä kosteuden poissa.

Svala Merino -tuotteet puetaan toiseksi kerrokseksi Svala Thermal Flex -asun päälle kylmässä liikuttaessa.

Power Stretch -asut puetaan toiseksi kerrokseksi olosuhteiden ollessa kylmät tai kun aktiivisuustaso viileässä työskenneltäessä on hyvin matala.

Windproof-tuotteet puetaan toiseksi kerroksesksi olosuhteiden ollessa kylmät ja tuuliset.

Toinen välikerros

Olosuhteiden ollessa erittäin kylmät ja aktivisuustaso vaihteleva, tarvitaan useampia Svala-tuotteita pitämään keho lämpimänä ja kuivana. Välikerrokseksi sopivia tuotteita ovat Warmwool ja Power Strech.

Tuulensuojakerros

Päällimmäiseksi tarvitaan tuulen pitävä kerros, vaikkapa ohut tuulipuku, jonka tulee myös hengittää mahdollisimman hyvin, jotta kosteus poistuu vaatteista tehokkaasti.

Windproof-mallisto on suunniteltu suojaamaan kehon herkimpiä osia hyvin tuulisissa olosuhteissa.

Taukovaate

Liikunnan ja työskentelyn lomassa on syytä pitää myös taukoja. Niitä varten on hyvä pitää mukana erillinen lämpöinen vaate, esimerkiksi vähän tilaa vievä kevytuntuvatakki.

Tuotteiden tekniset ominaisuudet löydät täältä.

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3