Mika Rutonen, jousiampuja

Svala-lähettiläät
Mika Rutonen

Mika Rutonen on kulkenut metsällä pikkupojasta saakka.
Aikuisiällä hän halusi saada uusia haasteita harrastukseensa ja hankki ensimmäisen metsästysjousensa. Jousiammunnasta tuli Mikalle laji, jossa hän on noussut yhdeksi menestyneimmistä suomalaisista.

Mika Rutonen
jousiampuja
Syntynyt: 1975
Kotipaikka: Lapinlahti
Instagram: @mikarutonen

Moninkertainen SM-mitalisti 

Viimeiset viisi vuotta Mika on kuulunut Suomen 3D-jousiammunnan maajoukkueeseen. Moninkertainen SM-mitalisti kilpailee taljajousella maastoammunnassa ja 3D-ammunnassa. Paras saavutus Mikan tähänastisella uralla on 3D-ammunnan MM-hopea vuodelta 2015.

Vuonna 2020 kansainväliset arvokilpailut jäivät pitämättä, mutta SM-kilpailuissa Mika ylsi hopealle 25 metrin hallikisassa ja vei mestaruuden 3D- ja maastojousiammunnassa. Tulevalla kaudella tavoitteena on jälleen paikka maajoukkueessa ja menestyminen EM-kilpailuissa.

Mika Rutonen, jousiampuja

Tarkkuutta ja kärsivällisyyttä

Jousiammunta vaatii paitsi taitoa ja tarkkuutta myös kärsivällistä mieltä. Tätä kaikkea tarvitaan myös silloin, kun jousen kanssa liikutaan metsällä. On päästävä lähelle eläintä ja maltettava odottaa, kunnes on oikea hetki jousen virittämiseen – liikkumatta mutta valppaana. Tällainen metsästys on haastavaa, ja siinä piilee myös sen viehätys. Saaliista ei voi koskaan olla etukäteen varma.

Oikeanlainen vaatetus auttaa keskittymään itse asiaan

Jousen kanssa on tärkeää, että lämmin olo saadaan aikaan mahdollisimman ohuilla kerroksilla. Metsästäessä vaatteiden on myös oltava äänettömiä.

Mika pakkaa Svalan kerrastot mukaan vaikkapa lintumetsälle pohjoiseen. Kun kävelee viikon ajan maastossa, verkkokerrasto pitää ihon miellyttävän kuivana kuoriasun alla. 

Syksyinen sorsajahti taas vaatii lämmintä ylle. Laadukkaan väliasun ansiosta jousipassissa tarkenee ilman toppapukua. 

Svalan tuotteista myös merinovillaiset kerrastot ja merinopipo ovat Mikalla ahkerassa käytössä.

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3