Kyösti Svalan tuoteinnovaatioita Kärsämäeltä

Svala-tuotteet ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan parhaat mahdolliset. Tuotteet on suunniteltu sekä valmistettu Suomessa Kärsämäellä.

Tuotanto

Svalan tuotteet valmistetaan kokonaan Suomessa. On itse asiassa valmistettu jo vuodesta 1955 asti. Svalan tehdas sijaitsee keskellä ei mitään, ja kuitenkin kaiken keskellä etelä-pohjoissuunnassa puolivälissä Suomea.

Tuotteissa on ainutlaatuiset ja moneen kertaan palkitut ominaisuudet, joiden kehittämiseen on käytetty paljon aikaa. Tuotteita kehitetään edelleen samalla innokkuudella kuin reilu 60 vuotta sitten.

Laadulla on tekijänsä ja Svalalla luotetaan näihin tekijöihin – ihmisiin. Jokaisen Svala-tuotteen ompelija varmistaa itse alusta loppuun tuotteen virheettömyyden, ja ompelee tuotteeseen omat nimimerkkinsä laadun sinetiksi.

Merinovilla

Merinovilla on pehmeä, kestävä, hengittävä ja kosteudensiirto- ja lämpöominaisuuksiltaan erinomainen luonnonkuitu. Villa on luonnostaan antibakteerista, joten se on myös helppohoitoista. Ilmavuutensa ansiosta Merinovillalla on kuumalla ilmalla viilentävä ja kylmällä lämmittävä vaikutus. 
Svala Warmwool -tuotteissa on ainutlaatuinen kaksikerrosrakenne, jossa päällimmäinen kerros on lämmittävää Merinovilla-polyamidi -sekoitusta ja ihoa vasten oleva kerros kosteutta siirtävää polypropyleeniä. Neulos on Superwash-käsitelty kestämään 40 asteen konepesun ja lisäksi koinsuojakäsitelty.

Polypropyleeniverkko

Hopeaionisoitu polypropyleeniverkko on erittäin kevyttä, joustavaa ja kestävää materiaalia. Verkkorakenteensa ansiosta se hengittää ja sitoo ilmaa tehokkaasti, mikä tekee siitä mainion eristeen niin kylmyyttä, kuin kuumuuttakin vastaan.

Polypropyleeni ei sido itseensä lainkaan kosteutta, vaan siirtää sen pois iholta ulompiin vaatekerroksiin. Iho pysyy miellyttävän kuivana. Hopeaionisointi estää mikrobien, homeiden, sienten ja bakteerien lisääntymisen ja leviämisen kuidussa, mikä vähentää epämiellyttävien hajujen muodostumista. Svala-tuotteiden antibakteerisuuskäsittely hopeaionisoinnilla on tehty kuidun ytimeen jo ennen langaksi kehräämistä, joten käsittely ei häviä pesuissa. Käsittelyn ansiosta tuotteet pysyvät miellyttävän raikkaina ja hajuttomina.

Polypropyleeni

Hopeaionisoitu polypropyleeni on hyvin kestävä ja tehokkaasti hengittävä materiaali. Polypropyleeni ei sido kosteutta itseensä vaan siirtää sen pois iholta ulompiin vaatekerroksiin. Iho pysyy miellyttävän kuivana. Hopeaionisointi estää mikrobien, homeiden, sienten ja bakteerien lisääntymisen ja leviämisen vähentäen epämiellyttävien hajujen muodostumista

Svala-tuotteiden antibakteerisuuskäsittely hopeaionisoinnilla on tehty kuidun ytimeen jo ennen langaksi kehräämistä, joten käsittely ei häviä pestäessä. Käsittelyn ansiosta tuotteet pysyvät miellyttävän raikkaina ja hajuttomina.

Polypropyleeni ja puuvilla

Kaksikerroksinen materiaali, jonka sisempi kerros koostuu hopeaionisoidusta polypropyleenistä ja ulompi kerros miellyttävästä kampapuuvillasta.

Polar Fleece

Polyesteristä valmistettu Polar Fleece on miellyttävän pehmeää ja sitoo lämpöä tehokkaasti.

Polartec Power Stretch

Ainutlaatuinen ja laadukas Polartecin valmistama kaksikerroksinen Power Stretch Pro -materiaali joustaa kaikkiin suuntiin, joten se mukautuu täydellisesti kehon liikkeisiin. Sisäpinnan pehmoinen fleece sitoo lämpöä ja siirtää kosteuden iholta. Ulkopinnan tiheä polyesterneulos hengittää ja on samalla tuulelta suojaava. Pinta kestää kulutusta erinomaisesti nukkaantumatta.

Windproof

Windproof -tuotteissa käytetään kahdenlaista tuulenpitävää kangasta. Custom- ja Racing-tuotteiden materiaalina on kaksinkertainen polyamidi, jonka pinnalla on tuulta ja vettä läpäisemätön kalvo. Tundra- ja Power-tuotteissa sisempi kerros on lämpöistä polyester-fleeceä ja pinta tuulenpitäväksi pinnoitettua polyamidia. Windproof-materiaali on joustavaa ja materiaalin sisältämän Lycran ansiosta mukautuu erinomaisesti kehon muotoihin.

Fireproof

Kangas on valmistettu meta-aramidista ja antistaattisesta hiilikuidusta. Kaikki tuotteet on myös ommeltu palamattomalla meta-aramidi-langalla. Materiaalit eivät syty tai sula herkästi korkeissakaan lämpötiloissa, joten ne antavat hetkellisen suojan kuumuutta, liekkejä ja säteilylämpöä vastaan. Ne eivät myöskään johda sähköä tai sido kosteutta. Svala Fireproof-tuotteet on tyyppihyväksytty EN ISO 11612:2008 sekä EN 1149-5:2008 standardien mukaisesti.

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3