Pysy liikkeellä vuoden ympäri – talvipyöräilyn ABC

Pyöräilyn tasaisesti kasvanut suosio ei osoita minkäänlaisia laantumisen merkkejä – päinvastoin. Pyöräilijöille on nyt tarjolla entistä parempia reittejä ja varusteita kuin koskaan aikaisemmin, ja moni pyöräilee työmatkatkin vuoden ympäri. Pyöräily talvella voi olla mukavaa, kun vain kiinnittää huomiota oikeanlaisiin varusteisiin.

Pyöräilyssä, kuten muissakin reippaissa liikuntalajeissa, on hyvä muistaa yksi sääntö: jos olosi on sopivan lämmin ennen lähtöä, on sinulla liikaa päällä. Pyöräillessä tulee nopeasti hiki, joten erityisesti syksyn ja talven lähestyessä on tärkeää pukeutua kerroksiin, jotka voi riisua tai pukea tarpeen mukaan.

Kerrospukeutuminen talvipyöräilyyn

Odotti ulkona sitten kirpeä pakkanen tai piiskaava sade, kerrospukeutumalla pyörämatkasta tulee miellyttävä. Kaikissa ulkoaktiviteeteissa pätee nimittäin edelleen vanha tuttu sanonta: ei ole huonoa säätä, on vain huonoa pukeutumista. Autamme valitsemaan juuri oikeat vaatteet mukavaa talvipyöräilyä varten.

Aluskerrasto

Ihoa vasten puettavan aluskerraston tehtävä on siirtää kosteutta pois iholta ja pitää kylmyys loitolla. Tämän tehtävän suorittavat esimerkillisesti Svalan Airbase verkkopaidat ja -housut, joita on saatavilla eri hihan ja lahkeen pituuksilla parhaimman mahdollisen ajokokemuksen takaamiseksi. Verkkoneuloksen litteät saumat eivät hankaa tai paina ihoa, joten pitkätkin matkat tuntuvat mukavilta pyörän satulassa.

Viileällä säällä aluskerrastoksi sopii erinomaisesti Svalan merinovillainen Merino Active -asu tai hengittävästä tuulensuojamateriaalista valmitettu Windproof-housut ja -paita, joka suojaa erityisesti reisiä varsinkin vauhdikkaassa pyöräilyssä.

Jos olet helposti palelevaa sorttia, voit pukea ensimmäiseksi kerrokseksi myös lämpimämpää Merino Extremeä. Neuloksen kaksikerroksisen rakenteen ansiosta iho on aina kuiva ja lämmin, kosteus siirtyy pois iholta eikä aiheuta kylmyyden tunnetta edes liikkeen lakattua.

 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
   

  Airbase Paita – Hunt

  74,90 
  Airbase
 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
   

  Windproof Paita

  99,90 
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
   

  Windproof Bermudahousut

  54,90 
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
   

  Miesten Hybridihousut

  119,90 
  Merino Extreme
  Windproof

Välikerrasto

Valitse välikerrasto olosuhteiden, pyörämatkan ja aktiviisuustason mukaan. Lauhalla säällä aluskerraston päälle ei välttämättä tarvitse pukea välikerrastoa, mutta kylmällä säällä päälle kannattaa pukea lisäksi merinovillainen Merino Extreme -huppari tai merinovillan, verkkoneuloksen ja tuulenpitävän Windproof-materiaalin voittamattomasta yhdistelmästä valmistettu hybriditakki.

 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
       

  Merino Extreme Zip-Neck paita, Raglan Hihat Ja Peukalolenkit

  112,00 
  Merino Extreme
 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
       

  Merino Extreme Huppari

  189,90 
  Merino Extreme
 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
   

  Hybridi Välitakki

  229,00 
  Merino Extreme
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
       

  Merino Extreme Regular Housut

  84,90 
  Merino Extreme

Kuorikerros

Uloimman vaatekerroksen tehtävä on suojata pyöräilijää tuulelta ja sateelta. Ennen kuorikerroksen valintaa kannattaa kurkata ikkunasta ulos – täysin suojaava kuoritakki sopii tuuliseen ja sateiseen säähän, ja paremmin hengittävä softshell puolestaan kuivaan ja vähemmän tuuliseen keliin. Takissa olisi hyvä olla myös tarpeeksi pitkä helma ja pitkät hihat sekä joustoa olkapäissä.

Muista myös nämä

Talvipyöräilyssä on tärkeää suojautua kylmältä viimalta, joka tuntuu vauhdissa erityisesti kasvoilla, sormissa ja varpaissa. Kireimmillä pakkasilla kypärän alle sopivat mainiosti Svalan Merino Extra Warm -pipo tai Merino Extra Warm Shell -huppu, joka suojaa pään lisäksi myös kaulaa. Oivia valintoja kylmille keleille ovat myös tuulenpitävä Windproof-kauluri sekä Merino Extreme Easy -myssy, joka suojaa korvat tehokkaasti.

Pyöräillessä sormet ja varpaat kylmettyvät nopeasti, joten valitse käsiin tuulenpitävät ja lämpimät käsineet ja jalkaan Svalan merinovillaiset Merino Warm -sukat sekä vedenpitävät kenkäsuojat, jotka voit vetää kenkien päälle.

 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
   

  Windproof Kauluri

  49,90 
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
   

  Merino Extreme Easy Alusmyssy

  29,90 
  Merino Extreme
 • Lisää Toivelistaan
  Unisex
       

  Merino Extreme Shell Huppu

  34,90 
  Merino Extreme

Vastuullisuus

Kaikki Svalan tuotteet valmistetaan Suomessa korkeimpia laatukriteereitä noudattaen. Tuotteidemme valmistuksessa käytetään raaka-aineita, joiden toimittajat ovat auditoituja ja materiaalit sertifioituja. Kaikki Svala-tuotteissa käytettävä merinovilla tulee hyvinvoivilta lampailta, joiden kasvatuksessa ei käytetä mulesing-menetelmää.

Tuotteissamme käytettävät materiaalit ovat laadukkaita, helppohoitoisia, kestäviä ja ennen kaikkea miellyttäviä. Tuotteiden ominaisuudet ovat huippuluokkaa eikä niitä tarvitse pestä yhtä usein kuin tavallisia vaatteita.

Lue lisää vastuullisuudesta täältä.