Näin pukeudut moottorikelkkailuun

Oikeanlainen pukeutuminen on avain onnistuneeseen ja mukavaan moottorikelkkailuun. Ajotapoja on yhtä monta kuin kuskejakin, mutta yksi asia yhdistää näitä kaikkia – hyvät kelkkailuvarusteet takaavat hyvän reissun.

Moottorikelkkailu on yksi talven hauskimmista ulkoaktiviteeteista, joka ajotavasta riippuen käy raskaastakin liikunnasta. Hyvillä moottorikelkkailuvarusteilla on suuri merkitys mukavaan ajoelämykseen, joten asianmukaiseen pukeutumiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Kerrospukeutuminen pitää olon mukavana

Kerrospukeutuminen on kelkkailussa lyömätön tapa suojautua pöllyävältä lumelta ja vaatteiden alle hiipivältä kosteudelta. Kelkkailitpa sitten työksesi, valmiilla reiteillä tai umpilumessa, pitää kerrospukeutuminen sinut kuivana ja lämpimänä muuttuvissa lämpötiloissa ja olosuhteissa koko päivän.

Svala of Finland -tuotteet on suunniteltu liikkuvaa ihmistä varten ja ne pitävät huolen, että ajonautinto pysyy säästä huolimatta. Kokosimme alle vinkit oikeanlaiseen kerrospukeutumiseen tuleviin moottorikelkkaseikkailuihin.

Aluskerrasto siirtää kosteutta

Pue ihoa vasten ensimmäiseksi kerrokseksi Svalan Airbase-verkkopaita ja –housut. Kosteutta siirtävä antibakteerinen verkkoneulos varastoi ilmaa silmukoihinsa, minkä ansiosta Airbase-vaatteilla on lämpöä tasaava vaikutus aktiivisuustasosta riippumatta. Neulos viilentää kuumalla ja raskaassa liikunnassa pitää olon lämpimänä jopa -15°C lämpötilassa. 

Airbase-verkkovaatteet ovat monen ulkoilijan luottovalinta, sillä vaatteet ovat monikäyttöisyydessään ja pitkäikäisyydessään aivan omaa luokkaansa. Lue lisää Airbase-verkkovaatteiden ominaisuuksista täältä.

Merinovillainen aluskerrasto sopii erinomaisesti rauhallisempaan ajeluun ja leppoisaan retkeilyyn. Enemmän lämpöä kaipaava voi pukeutua Svalan hybridihousuihin ja –takkiin, jotka ovat voittamaton yhdistelmä merinovillaa, verkkoneulosta ja tuulenpitävää materiaalia.

 • Lisää Toivelistaan

  Power Stretch Pro Zip-Neck

  154,90 
  Power Stretch Pro -fleece
 • Lisää Toivelistaan

  Airbase Caprihousut

  54,90 
  Airbase
 • Lisää Toivelistaan

  Airbase Original Paita

  74,90 
  Airbase
 • Lisää Toivelistaan

  Merino Extreme Original Zip-Neck -paita

  109,90 
  Merino Extreme

Välikerrasto lämmittää

Valitse välikerroksen lämmittävyys lämpötilan ja oman ajotyylin mukaan. Merinovilla on aina toimivaksi todettu valinta –  se on pehmeä, kestävä ja hengittävä kuitu, joka tuntuu mukavalta päällä ja lämmittää märkänäkin. Kaikissa tuotteissa käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata.

Valitse sopiva kerrasto esimerkiksi Svalan merinovillasta valmistetuista kaksikerroksisista Merino Active– tai Merino Extreme -mallistoista. Oikein kylmällä säällä voit pukeutua merinovillan, verkkoneuloksen ja tuulenpitävän materiaalin parhaimpiin ominaisuuksiin yhdistäviin Svalan hybridihousuihin ja –takkiin.

Rauhallinen ajotyyli voi vaatia vielä toisen välikerroksen pitämään kehon lämpimänä. Svalan pehmeä ja joustava Power Stretch Pro -fleece toimii mainiosti ylimääräisenä kerroksena, ja se lämmittää erityisen hyvin myös taukovaatteena.

 • Lisää Toivelistaan

  Power Stretch Pro Slim Fit Housut

  114,90 
  Power Stretch Pro -fleece
 • Lisää Toivelistaan

  Power Stretch Pro Välitakki

  Original price was: 209,90 €.Current price is: 90,00 €.
  Power Stretch Pro -fleece
  Outlet
  Tarjouksessa
 • Lisää Toivelistaan

  Merino Extreme Original Zip-Neck -paita

  109,90 
  Merino Extreme
 • Lisää Toivelistaan

  Hybridi Välitakki

  Original price was: 229,00 €.Current price is: 137,40 €.
  Merino Extreme
  Windproof
  Outlet
  Tarjouksessa

Kuorikerros suojaa säältä

Päällimmäisen kerroksen tehtävä on suojata kelkkailija kylmältä viimalta ja pöllyävältä lumelta. Kuorikerroksen alle tulee mahtua muut vaatekerrokset mukavasti ilman, että alkaa kiristää tai liikeradat rajoittuvat.

Tuulenpitävät ja lämpimät talvihuput Windproof Power ja Windproof Tundra mahdollistavat vauhdikkaat aktiviteetit kylmissäkin olosuhteissa. Molempien lämpöominaisuuksia on lisätty fleecevuorauksella. Hengittävä Coolmax-neulos siirtää kosteuden tehokkaasti pois päälaelta, jolloin olo pysyy mukavana hankien päällä.

Muotoiltu Windproof Power -kypärähuppu suojaa pään ja kaulan tehokkaasti viimalta ja kylmyydeltä. Tuulenpitävän neuloksen lämpöominaisuuksia on lisätty fleece-vuorauksella.

Niin Ikään fleecellä vuorattu huippusuojaava Windproof Tundra -huppu suojaa pään ja kaulan lisäksi myös nenän, jolloin pystyt ajamaan pakkasillakin ilman visiiriä.

 • Lisää Toivelistaan

  Merino Warm -Sukat

  29,90 
 • Lisää Toivelistaan

  Windproof Kauluri

  49,90 
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan

  Tundra Huppu

  57,90 
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan

  Power Huppu

  57,90 
  Windproof

Muista myös nämä

Sukat. Märät ja kylmettyneet varpaat ovat jotain, mitä et halua kokea ajon aikana tai koskaan. Svalan merinovillaiset sukat siirtävät kosteutta ja pitävät varpaat lämpiminä kylmissäkin olosuhteissa.

Hanskat. Valitse käsiin tuulen- ja vedenpitävät hanskat, jotka eivät haittaa moottorikelkan ohjausta ja hallintaa. 

Kauluri. Viima ottaa herkästi kaulaan, jos sitä ei ole suojattu asianmukaisesti. Pään täytyy päästä kääntymään, joten kaulaa ei voi vuorata kovin paksusti. Windproof-kaulurissa on joustava ja pehmeä Power Stretch Pro -materiaalista tehty kaulus ja tuulenpitävät reilun kokoiset fleecellä vuoratut miehustat edessä ja takana.

Vältä puuvillaa. Puuvillasta valmistetut vaatteet imevät itseensä kosteutta ja kuivuvat hitaasti. Märissä vaatteissa ulkoilu tuntuu ikävältä, ja tauoilla tai rauhallisessa ajossa niissä tulee nopeasti kylmä.

 • Lisää Toivelistaan

  Airbase Caprihousut

  54,90 
  Airbase
 • Lisää Toivelistaan

  Airbase Bermudahousut

  49,90 
  Airbase

Vastuullisuus

Kaikki Svalan tuotteet valmistetaan Suomessa korkeimpia laatukriteereitä noudattaen. Tuotteidemme valmistuksessa käytetään raaka-aineita, joiden toimittajat ovat auditoituja ja materiaalit sertifioituja. Kaikki Svala-tuotteissa käytettävä merinovilla tulee hyvinvoivilta lampailta, joiden kasvatuksessa ei käytetä mulesing-menetelmää.

Tuotteissamme käytettävät materiaalit ovat laadukkaita, helppohoitoisia, kestäviä ja ennen kaikkea miellyttäviä. Tuotteiden ominaisuudet ovat huippuluokkaa eikä niitä tarvitse pestä yhtä usein kuin tavallisia vaatteita.

Lue lisää vastuullisuudesta täältä.