Valitse oikeat vaatteet lasketteluun

Onnistuneen laskettelureissun kruunaavat hyvin valitut lasketteluvaatteet. Oikeanlainen pukeutuminen takaa mukavan päivän rinteessä, eikä kipakka pakkanen ole este hypätä suksien tai laudan päälle nauttimaan kimmeltävästä lumesta ja after skistä. Svalan valikoimasta löydät vaatteet, jotka takaavat hauskan päivän rinteessä.

Laskettelu on vauhdikas laji, jossa oikein valituilla vaatteilla on tärkeä rooli. Kylmällä säällä ja nopeassa vauhdissa tuuli pääsee helposti puremaan takin alle ja varpaat menevät tunnottomiksi jo muutaman laskun jälkeen. Kuulostaako tutulta?

Nämä huolet voit kuitenkin jättää menneeseen, sillä oikeanlaisesta pukeutumisesta on nyt tehty helppoa: kerrospukeutumisen avulla pystyt varautumaan lähes kaikkiin mahdollisiin lämpötiloihin ja olosuhteisiin. Svalan valikoimasta löydät lasketteluun juuri sopivat alus- ja välikerrastot, jotka pitävät sinut lämpimänä, kuivana ja mukavana rinteessä koko päivän.

Kerrospukeutuminen laskettelussa

Kerrospukeutuminen on paras tapa pukeutua kaikkiin ulkoaktiviteetteihin, myös lasketteluun ja lumilautailuun. Se mahdollistaa vaatetuksen vaivattoman muokkaamisen vaihtelevien sääolosuhteiden ja aktiivisuustason mukaan, jotta laskettelupäiväsi on juuri niin onnistunut kuin haluatkin sen olevan – aina ensimmäisestä hissinoususta after skihin asti. Tutustu syvemmin kerrospukeutumisen saloihin kätevän oppaamme avulla!

Aluskerrasto

Kuten kaikessa kerrospukeutumisessa, myös laskettelussa tärkein kerros on ihoa vasten tuleva vaatekerros. Pue ensimmäiseksi kerrokseksi Svalan tehokkaasti kosteutta siirtävä Airbase-verkkoasu. Airbase-verkkoasut mukautuvat kehon liikkeisiin ja sallivat kaikki liikeradat rinteessä. Verkkoneuloksen litteät tasosaumat eivät hankaa tai paina ihoa, joten liikkuminen tuntuu mukavalta.

Hyvänä nyrkkisääntönä on muistaa, että monoihin kuuluvat vain sukat. Valitse housuihin ¾-lahkeenpituus esimerkiksi Airbase-, Merino Extreme– tai Power Stretch Pro -mallistoista.  Täydennä aluskerrasto Svalan polvipituisilla merinovillasukilla, joissa varpaat pysyvät lämpiminä koko päivän ajan.

 • Lisää Toivelistaan

  Airbase Caprihousut

  54,90 
  Airbase
 • Lisää Toivelistaan

  Airbase Bermudahousut

  49,90 
  Airbase
 • Lisää Toivelistaan

  Merino Extreme Bermudahousut

  54,90 
  Merino Extreme

Välikerrasto

Valitse lämmittävä välikerrasto lämpötilan mukaan. Svalan suositut merinovillaiset Merino Extreme -vaatteet toimivat erinomaisesti eristävänä kerroksena pakkasella verkkoasun parina. Merino Extreme -vaatteissa on pehmeä kaksikerroksinen rakenne, jonka ansiosta pysyt kuivana ja lämpimänä myös hissijonoissa ja taukopaikoilla.

Kaikki käyttämämme merinovilla tulee vastuullisilta tuottajilta, jotka eivät käytä lampaiden kasvatuksessa mulesing-menetelmää. Tutustu merinovillan verrattomiin ominaisuuksiin täällä.

Oikein kylmällä säällä toiseksi välikerrokseksi voi pukea lämmittävää ja pehmeää Power Stretch Pro -fleeceä.

 • Lisää Toivelistaan

  Power Stretch Pro Välitakki

  Original price was: 209,90 €.Current price is: 90,00 €.
  Power Stretch Pro -fleece
  Outlet
  Tarjouksessa
 • Lisää Toivelistaan

  Hybridi Välitakki

  Original price was: 229,00 €.Current price is: 137,40 €.
  Merino Extreme
  Windproof
  Outlet
  Tarjouksessa
 • Lisää Toivelistaan

  Merino Extreme Caprihousut

  Original price was: 79,90 €.Current price is: 30,00 €.
  Merino Extreme
  Outlet
  Tarjouksessa

Kuorikerros

Kuorikerroksen tehtävä rinteessä on pitää lumi, sade ja tuuli visusti poissa. Olennaista on myös, että kuorikerros hengittää vaatteiden sisälle kertyneen kosteuden ulos joko kankaan materiaalin tai näppärien tuuletusaukkojen avulla. Lauhalla kelillä kuorikerrokseksi riittää ohuempi tuulelta suojaava kerros, mutta pakkasella päälle kannattaa pukea paksumpi toppa-asu.

Huolehdi myös, että pää pysyy lämpimänä. Vaikka kypärä lämmittääkin jonkin verran, kannattaa rinteeseen pukea kylminä päivinä lisäksi merinovillainen tai tuulenpitävä kypärähuppu, joka pitää pään lisäksi myös kaulan lämpimänä.

Hanskojen on hyvä olla tuulen- ja vedenpitävät, jotta sormet pysyvät lämpiminä ja kuivina rinteillä viilettäessä.

 • Lisää Toivelistaan

  Tundra Huppu

  57,90 
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan

  Power Huppu

  57,90 
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan

  Merino Extreme Shell Huppu

  34,90 
  Merino Extreme

Hyvä tietää

Vältä kaikissa kerroksissa puuvillaa viimeiseen asti, sillä puuvillasta valmistetut vaatteet imevät itseensä kosteutta ja kuivuvat hitaasti. Märissä vaatteissa laskeminen tuntuu inhottavalta, ja taukoja pitäessä niissä tulee nopeasti kylmä.

Vastuullisuus

Kaikki Svalan tuotteet valmistetaan Suomessa korkeimpia laatukriteereitä noudattaen. Tuotteidemme valmistuksessa käytetään raaka-aineita, joiden toimittajat ovat auditoituja ja materiaalit sertifioituja. Kaikki Svala-tuotteissa käytettävä merinovilla tulee hyvinvoivilta lampailta, joiden kasvatuksessa ei käytetä mulesing-menetelmää.

Tuotteissamme käytettävät materiaalit ovat laadukkaita, helppohoitoisia, kestäviä ja ennen kaikkea miellyttäviä. Tuotteiden ominaisuudet ovat huippuluokkaa eikä niitä tarvitse pestä yhtä usein kuin tavallisia vaatteita.

Lue lisää vastuullisuudesta täältä.