Toimintamme

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys ovat keskeisiä arvoja koko Finnsvalan toiminnassa. Tämä koskee tuotteiden laatua, työympäristöä, työskentelytapoja ja tuotteissa käytettäviä materiaaleja.

Korkea laatu on mielestämme paras ympäristöteko. Laadukas vaate kestää käytössä pidempään, joten uusien vaatteiden ostotarve määrällisesti vähenee. Useimmat tuotteemme sopivat ympärivuotiseen ja erittäin monipuoliseen käyttöön, joten eri tarkoituksiin ei tarvitse hankkia erillisiä vaatteita.

Hyvä työympäristö

Kaikki Svala of Finland -tuotteet valmistetaan Suomessa noin 10:n työntekijän voimin. Työntekijöidemme hyvinvointi ja turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita.

Finnsvala Oy on vastuullinen työnantaja, joka noudattaa Suomen lakeja sekä työehtosopimuksia ja maksaa verot kotikuntaansa. 2018 valmistuneissa tiloissa on huomioitu viihtyvyys, työergonomia sekä energiatehokkuus. Tehtaalla käytettävä sähkö tuotetaan yksinomaan vesivoimalla ja lämmitysmuotona on maalämpö.

Valikoidut materiaalit

Svala-tuotteissa käytettävät materiaalit ovat laadukkaita, helppohoitoisia, kestäviä ja ennen kaikkea miellyttäviä. 

Kaikki materiaalitoimittajamme ovat auditoituja ja materiaalit sertifioituja. Kaikki Svala-tuotteissa käytettävä Merinovilla tulee hyvinvoivilta lampailta, joiden kasvatuksessa ei käytetä Mulesing-menetelmää. Mulesing tarkoittaa loisten välttämiseksi käytettävää toimenpidettä, jossa lampaan häntä typistetään ja takapuolen ihoa arpeutetaan.

Lisäksi jälleenmyyntipakkauksemme ovat täysin kierrätettäviä ja monella tapaa uusiokäytettäviä.

Tuotanto

Svala of Finland -tuotteiden kotimaisuusaste on erittäin korkea. Suunnittelemalla ja valmistamalla tuotteet Suomessa, tuotteiden alkuperä ja kaikki vaiheet ovat jäljitettävissä ja varmistetaan laatu, joka saa tuotteet kestämään todistetusti vuosikausia.

  • Langat tulevat valikoiduilta toimittajilta Euroopasta. 
  • 80% neuloksistamme valmistetaan Suomessa, loput muualla Euroopassa.
  • 99% neuloksista viimeistellään ja värjätään Suomessa, vain noin 30km:n päässä tehtaaltamme.
  • Värjäyksessä ja viimeistelyssä käytettävät aineet kuuluvat Oeko-Tex 100 standardin piiriin. Tuotantolaitoksella on myös Oeko-Tex 1000, joka kertoo sen ympäristöystävällisyydestä
  • Leikkaus ja ompelu tapahtuu Finnsvalan omalla tehtaalla Kärsämäellä. Laadun sinetiksi tuotteisiin on vuodesta 2019 ommeltu ompelijakohtainen nimilappu.
  • Sukat ja neulotut pipot teetämme Suomessa.

Vähemmän pesukertoja

Svala of Finland -tuotteiden tekniset ominaisuudet ovat huippuluokkaa eikä niitä tarvitse pestä yhtä usein, kuin tavallisia vaatteita. Vaikka Merinovillainen tuote tai polypropyleeninen verkkoasu kastuisi hiestä, voidaan se useimmiten puhdistaa tuulettamalla. Mitä pidempi pesuväli, sitä vähemmän kemikaalit kuormittavat luontoa. Tahrainen vaate tulee kuitenkin pestä.

Hukkapalojen kierrätys

Sesonkimallistojen sijaan luotamme ajattomaan ja perussuunnitteluun. Materiaalit käytetään tehokkaasti lähes viimeistä kaitaletta myöten, eikä hukkapaloja juurikaan synny. Materiaalien leikkuuylijäämät hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan pienempien tuotteiden valmistuksessa. Palat, jotka eivät sovellu tuotevalmistukseen, annetaan hyötykäyttöön ompelu -ja käsityöharrastajille.

Korjauspalvelu

Kannatamme ehdottomasti vanhojen vaatteiden käyttöiän pidentämistä aina, kun se on mahdollista. Siksi uusien vaatteiden valmistamisen lisäksi tehtaallamme toimii korjauspalvelu. Meille voi toimittaa useimmat pelastettavissa olevat vaatteet merkistä ja valmistajasta riippumatta.

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3