Mulesing-vapaa merinovilla on vastuullinen valinta

Merinovilla on monien luonnossa liikkujien kestosuosikki, kun lähdetään valitsemaan mukavia ulkoiluvaatteita ympärivuotiseen käyttöön.

Pehmeällä, kestävällä ja hengittävällä luonnonkuidulla on monia lyömättömiä ominaisuuksia: kosteudensiirto- ja lämpöominaisuuksiltaan erinomainen merinovilla on hyvin ilmavaa, jonka ansiosta sillä on kuumalla ilmalla viilentävä ja kylmällä ilmalla lämmittävä vaikutus.

Lisäksi merinovilla on luonnostaan antibakteerista, joten epämiellyttäviä hajuja ei pääse syntymään helpolla.

Ympäristöystävällinen merinovilla

Svalan merinovillaiset tuotteet ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Villakuidun itsepuhdistuvan ominaisuuden ansiosta vaatteita ei tarvitse pestä niin tiheästi kuin keinokuituisia tai puuvillaisia, vaan usein pelkkä tuuletus riittää säilyttämään ne raikkaina käytön jälkeen. Tuotteet ovat pitkäikäisiä ja kestävät käytössä vuodesta toiseen.

Lue lisää merinovillan verrattomista ominaisuuksista täältä.

Merinovillan kestävyys ja helppohoitoisuus säästävät luontoa, mutta tämän lisäksi on hyvä varmistaa, että suosii vaatteiden valinnassa mulesing-vapaata merinovillaa.

Mitä mulesing on?

Mulesing on lampaille tehtävä kivulias kirurginen toimenpide, jossa lampaan häntä typistetään ja takapuolen ihoa arpeutetaan loiseläinten aiheuttamien infektioiden välttämiseksi. Toimenpide aiheuttaa lampaille voimakasta stressiä ja kärsimystä pitkäksi aikaa, eikä mikään eläin ansaitse kokea tällaista kipua.

Mulesing-menetelmästä nousseen julkisen keskustelun vuoksi toimenpiteelle on onneksi kehitetty inhimillisempiä vaihtoehtoja. Nämä eettisemmät menetelmät aiheuttavat lampaankasvattajille lisäkustannuksia, joten tästä syystä vastuullisesti tuotettu mulesing-vapaa merinovilla on hieman perinteistä villaa kalliimpaa.

Valikoidut materiaalit

Kaikki Svala-tuotteissa käytettävä Merinovilla tulee hyvinvoivilta lampailta, joiden kasvatuksessa ei käytetä mulesing-menetelmää. Kaikki materiaalitoimittajamme ovat auditoituja ja materiaalit sertifioituja. Ostamalla mulesing-vapaata merinovillaa teet vastuullisen ja kestävän valinnan.