Saara Penttinen opiskelija, alppihiihtäjä, aktiivinen liikkuja

Svala-lähettiläät
Brändilähettiläs Saara Penttinen

Vauhti on aina viehättänyt Saara Penttistä. Ei siis ihme, että hän innostui laskettelusta jo pikkulapsena. Aluksi rinteeseen veivät omat vanhemmat, päiväkoti-iässä vuorossa oli hiihtokoulu ja pian sen jälkeen kilparyhmä. Vuosien mittaan Saarasta kasvoi SM-tason alppihiihtäjä ja yleisurheilija.

Saara Penttinen
opiskelija, alppihiihtäjä, aktiivinen liikkuja
Syntynyt: 2003
Kotipaikka: Iisalmi
Instagram: @saarapenttinen

Vauhdin hurmaa rinteessä ja yleisurheilukentillä

Alppihiihdossa Saara on kerännyt useita pistesijoja SM-kilpailuissa. Vuonna 2019 hän sijoittui U14–U16-sarjan syöksylaskussa ja supersuurpujottelussa sijalle 4 sekä alppiyhdistetyssä sijalle 6. Samalla kaudella Saara ylsi kansallisessa Audi Alpine Ski Tour -sarjassa kokonaiscupin 5. sijalle.

Vauhtia on riittänyt myös yleisurheilukentillä: Saaran parhaisiin saavutuksiin kuuluu 2000 metrin estejuoksun neljäs sija 16—17-vuotiaiden SM-kilpailuissa.
Urheilu-uransa hienoimmiksi kokemuksiksi Saara nimeää leiri- ja kilpailumatkat. Niistä mieleenpainuvin on ollut Tahkon Talent-ryhmän kanssa tehty kilpailumatka Ranskan Val d’Isèreen. Alppihiihdon parista on löytynyt myös useita läheisiä ystäviä.

Saaran kilpailu-ura päättyi vuoden 2019 keväällä. Liikunnasta ja juoksuharrastuksesta on kuitenkin jäänyt elämäntapa. Sitä hän haluaa vaalia aikuisenakin ja nauttia samalla uusien lajien löytämisestä. Tällä hetkellä Saara opiskelee Iisalmen lyseossa, ja tulevaisuuden haaveena ovat opinnot lääketieteen parissa.

Svalan kerrastot käytössä

Svalan kerrastot ovat Saaralla kovassa käytössä etenkin talvilajeissa, joissa tarvitaan hengittäviä mutta samalla lämmittäviä aluskerrastoja. Vaatteiden pitää tuntua iholla hyvältä ja mahtua alppihiihdossa käytetyn tiukan kisapuvun alle. Merinovillaisista aluskerrastoista onkin tullut Saaran lempituote Svalalla.

Saara Penttinen

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3