Severi Savukoski, pyöräilijä

Svala-lähettiläät

Toisessa kiidetään kovaa maantiellä, toisessa painetaan menemään poluilla. Severi Savukoski on kahden lajin taitaja, joka on ehtinyt kerätä nuorten SM-mitaleja sekä maantie- että maastopyöräilystä.

Severi Savukoski
opiskelija, maantiepyöräilijä
Syntynyt: 2003
Kotipaikka: Oulu
Instagram: @savukoski_severi

Tarina alkaa uudesta maastopyörästä

Pyöräilykipinä iski Severiin, kun hän sai ala-asteen jälkeen uuden maastopyörän ja alkoi koluta lähiseudun maastoja. Luonnossa ajaminen oli hauskaa, ja myös kisaaminen alkoi innostaa. Jossain vaiheessa Severi kokeili myös maantiepyöräilyä ja kiinnostui lajin vauhdikkuudesta ja kilpailemisen luonteesta.

Lajit ovat erilaisia, ja niin ovat myös harjoittelu- ja kisatilanteet. Maastossa ajaminen on räväkämpää ja lyhytkestoisempaa, maantiellä taas matkat ovat pidempiä ja taktikointi on tärkeässä osassa. Severi aikoo toistaiseksi jatkaa molempia lajeja, mutta jatkossa menestyksen tavoittelu vaatii valintojen tekemistä.

Kauden 2020 jälkeen Severi saattoi iloita onnistumisista tärkeimmissä kilpailuissa. Nuorten sarjoista matkaan tarttuivat SM-kulta ratapyöräilyn aika-ajosta ja SM-hopea maantiepyöräilyn henkilökohtaisesta aika-ajosta. Maastopyöräilyssä Severi ylsi 18-vuotiaiden olympiamatkalla hopealle.

Tulevaisuuden tavoitteet

Severin tavoitteena on jatkossa haastaa Suomen kärkeä miesten sarjassa ja päästä kisaamaan myös maailmalle. Juuri nyt tärkeää on panostaa myös opiskeluun. Sen rinnalla treenaaminen luonnistuu hyvin, sillä Severi käy Kastellin urheilulukiota. Hänet valittiin myös nuorten maajoukkueryhmään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämpimänä pysyäkseen ei tarvitse pukeutua paksusti

Tavoitteisiin pääseminen vaatii paljon treeniä ympäri vuoden. Etenkin talvi on Suomessa aikaa, joka asettaa kovat vaatimukset vaatteille ja varusteille. Severi kertoo arvostavansa Svalan vaatteissa laatua ja sitä, että lämpimänä pysyäkseen ei tarvitse pukeutua paksusti. Etenkin Svalan verkkopaita on osoittautunut toimivaksi kaikilla keleillä.

Vaatteissa myös tyyli ja ajattomuus on Severille tärkeää. Svalan hupparit ja merinovaatteet saattavat sujahtaa päälle vapaa-aikanakin.

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3