Valmistettu Suomessa jo vuodesta 1955.

Alku

Svalan tarina alkoi, koska se oli välttämätöntä.

1940-luvun vaikeina aikoina Svalan perheen naiset valmistivat miehille työvaatteita kankaista, jotka leikattiin käytetyistä armeijan mantteleista. Muuta ei silloin ollut saatavilla pohjoisessa Kärsämäen kylässä.

50- ja 60-luku

Onneksi sodan jälkeinen talous alkoi pian voimistumaan ja kun säännöstelystä luovuttiin, neuloksia ja kankaita pystyttiin ostamaan. Svalan naiset ryhtyivät tekemään vaatteita myös muille perheille, ja alusasuja sekä Suomi-verkkareita myytiin lähiseudun kauppoihin. Kysyntää riitti ja Svalasta tuli virallinen yritys vuonna 1955.

Koneita ostettiin, työvoimaa palkattiin ja tuotevalikoimaa kasvatettiin. Vuonna 1966 valmistuneeseen tehtaaseen hankittiin myös pyöröneulekone, joka mahdollisti neulosten valmistamisen itse. Perheyrityksen tuotevalikoimaa saatettiin jälleen laajentaa.

70- ja 80-luku

70- ja 80-luvuilla perusalusasuista tuli määrittävin osa tehtaan toimintaa. Päivittäinen tuotanto oli jo tuhansissa kappaleissa. Ennen pitkää Svala olikin alusasujen erikoisosaaja ammattitaidolla, joka kantaa yritystä tänäkin päivänä.

90-luku

1990-luvulla, pitkän tutkimus- ja kehitystyön jälkeen, Svala erikoistui vähitellen teknisiin alusasuihin ja lämpökerrastoihin. Työn laatu oli korkeaa ja tunnettua.

2000-luvun alku

Vuosituhannen vaihtuessa Svala kasvoi nykyiseen muotoonsa: paikallisesti toimiva yritys, joka valmistaa alus- ja välikerroksia korkeinta laatua vaativimpiin olosuhteisiin ja suorituksiin – suomalaisella taidolla ja tarkkuudella maailman parhaista materiaaleista.

2010-luku

2015 yrittäjän viestikapula vaihtui Kyösti Svalalta Onerva Aakolle, joka palasi perheineen kotikonnuilleen eteläisen Suomen kierrokselta. Matkalta oli tullut oppia ja parikymmentä vuotta kokemusta tekstiilialan eri tehtävistä, ja Finnsvala Oy oli mahdollisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä.

Hyväksi havaitut tuoteinnovaatiot säilyivät, mutta työympäristö muuttui: uusi tehdas valmistui Kärsämäelle vuonna 2018. Samalla tehtaan yhteyteen avattiin Outlet-myymälä. Svalan perheen luoma perinne jatkuu, ja vuosikymmenen loppuun mennessä myös ulkomaan viennin kautta myös muut kuin suomalaiset pääsevät nauttimaan suomalaisen käsityön laadusta.

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3