Vastuullisuus

100% suomalainen

Finnsvala Oy:n tehdas sijaitsee maaseutukunnassa Kärsämäellä Suomessa. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Kärsämäellä.

Tehdas

Vuodesta 1955 toiminut yritys on luonnollinen osa kotikuntaansa, niin työllistäjänä kuin veronmaksajana.

Vuonna 2018 valmistunut  tehdas mahdollistaa osaltaan vastuullisen toiminnan kehittämisen ja kestävän kehityksen jatkumisen yritykselle ja tuotteille. Tehdas käyttää maalämpöä, jätteiden kierrätys ja uusiokäyttö on maksimoitu, ja mm. kankaiden ylijäämäpalat toimitetaan erilaisille harrasteryhmille ja päiväkoteihin askartelumateriaaliksi.

Työskentelyolosuhteet

Uuden tehtaan työolosuhteet edustavat alan moderneinta kehitystä. Työsalin energiaa säästävä led-valaistus on suunniteltu työntekijöiden kannalta optimaaliseksi – työergonomia kaikkiaan ja työympäristö ovat avaintekijöitä pitkiin työsuhteisiimme. Työterveyshuolto sijaitsee samassa rakennuksessa.

Työntekijöidemme palkkaus perustuu alan työehtosopimukseen ja operatiivinen johto edustaa matalan kynnyksen johtamista. Työntekijän henkilökohtaisten asioiden, kuten perheen tarvitseman huomion, myötä pystymme sopimaan työvapaasta.

Tuotteiden vastuullinen valmistus

Tuotteidemme valmistuksessa käytämme vain raaka-aineita, joiden toimittajat ovat auditoituja. Valmistus Suomessa on periaatteellinen päätös, ja se tarkoittaa paikallisen työllistämisen lisäksi logistiikassa ympäristön huomioimista. Tuotteet Suomessa valmistaen vältämme turhia rahtikuljetuksia.

Raaka-aineiden toimittajien ja materiaalilaadun varmistuksen sekä suomalaisen työn laadun myötä pystymme tekemään tuotteita, jotka kestävät todistetusti vuosikausia. Laadukas ja pitkäkestoinen tuote on paras ympäristöteko. Tuotteidemme designissa luotamme hyväksi havaittuun perussuunnitteluun sen sijaan, että tukisimme pikamuotia ja tekisimme jokaiselle sesongille uusia kuoseja tai leikkauksia asusteisiimme.

Tuotepakkaukset

Uudistuneet tuotepakkaukset on tehty kierrätettävästä materiaalista, ja kannustamme asiakkaitamme myös uusiokäyttämään pakkauksia kotioloissa.

Satsaamme suomalaiseen osaamiseen ja laatuun. Ja uskomme, että kuluttajat tukeutuvat yhä vahvemmin eettisesti perusteltaviin, pitkän elinkaaren tuotteisiin. Liiketoimintamme kaikkiaan perustuu vastuullisuuteen, kestävään kehitykseen ja läpinäkyvään toimintaan.

© Finnsvala 2020 | Y-tunnus: 0764063-3