Näin pukeudut moottoripyöräilyyn

Oikeanlainen pukeutuminen on avain onnistuneeseen ja mukavaan moottoripyöräilyyn. Ajotapoja on yhtä monta kuin kuskejakin, mutta yksi asia yhdistää näitä kaikkia – hyvät ajovarusteet takaavat hyvän reissun.

Kevään tullen, on moottoripyöräily yksi hienoista harrastuksista, joka ajotavasta riippuen käy raskaastakin liikunnasta. Hyvillä moottoripyöräilyvarusteilla on suuri merkitys mukavaan ajoelämykseen, joten asianmukaiseen pukeutumiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Kerrospukeutuminen pitää olon mukavana

Kerrospukeutuminen on pyöräilyssä lyömätön tapa suojautua viimalta ja vaatteiden alle hiipivältä kosteudelta. Olitpa liikkeellä moottoripyörällä lyhyitä matkoja, tai pitkänkin reissun, pitää kerrospukeutuminen sinut kuivana ja lämpimänä muuttuvissa lämpötiloissa ja olosuhteissa kokoajan.

Svala of Finland -tuotteet on suunniteltu liikkuvaa ihmistä varten ja ne pitävät huolen, että ajonautinto pysyy säästä huolimatta. Kokosimme alle vinkit oikeanlaiseen kerrospukeutumiseen tuleviin moottoripyöräreissuihin.

Aluskerrasto siirtää kosteutta

Pue ihoa vasten ensimmäiseksi kerrokseksi Svalan Airbase-verkkopaita ja –housut. Kosteutta siirtävä antibakteerinen verkkoneulos varastoi ilmaa silmukoihinsa, minkä ansiosta Airbase-vaatteilla on lämpöä tasaava vaikutus aktiivisuustasosta riippumatta. Neulos viilentää kuumalla ja raskaassa liikunnassa pitää olon lämpimänä jopa -15°C lämpötilassa. 

Airbase-verkkovaatteet ovat monen ulkoilijan luottovalinta, sillä vaatteet ovat monikäyttöisyydessään ja pitkäikäisyydessään aivan omaa luokkaansa. Lue lisää Airbase-verkkovaatteiden ominaisuuksista täältä.

Merinovillainen aluskerrasto sopii erinomaisesti rauhallisempaan ajeluun ja leppoisaan retkeilyyn. Enemmän lämpöä kaipaava voi pukeutua Svalan hybridihousuihin ja –takkiin, jotka ovat voittamaton yhdistelmä merinovillaa, verkkoneulosta ja tuulenpitävää materiaalia.

 • Lisää Toivelistaan

  Airbase Housut

  59,90 
  Airbase
 • Lisää Toivelistaan

  Airbase Bermudahousut

  49,90 
  Airbase
 • Lisää Toivelistaan

  Airbase Original Paita

  74,90 
  Airbase
 • Lisää Toivelistaan

  Airbase O-Neck T-Paita

  59,90 
  Airbase

Välikerrasto lämmittää

Valitse välikerroksen lämmittävyys lämpötilan ja oman ajotyylin mukaan. Merinovilla on aina toimivaksi todettu valinta –  se on pehmeä, kestävä ja hengittävä kuitu, joka tuntuu mukavalta päällä ja lämmittää märkänäkin. Kaikissa tuotteissa käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata.

Valitse sopiva kerrasto esimerkiksi Svalan merinovillasta valmistetuista kaksikerroksisista Merino Active– tai Merino Extreme -mallistoista. Oikein kylmällä säällä voit pukeutua merinovillan, verkkoneuloksen ja tuulenpitävän materiaalin parhaimpiin ominaisuuksiin yhdistäviin Svalan hybridihousuihin ja –takkiin.

Viileä keli vaatii usein vielä toisen välikerroksen pitämään kehon lämpimänä. Svalan pehmeä ja joustava Power Stretch Pro -fleece toimii mainiosti ylimääräisenä kerroksena, ja se lämmittää erityisen hyvin myös taukovaatteena.

 • Lisää Toivelistaan

  Power Stretch Pro Slim Fit Housut

  114,90 
  Power Stretch Pro -fleece
 • Lisää Toivelistaan

  Power Stretch Pro Välitakki

  209,90 
  Power Stretch Pro -fleece
 • Lisää Toivelistaan

  Merino Extreme Original Zip-Neck -paita

  109,90 
  Merino Extreme
 • Lisää Toivelistaan

  Merino Extreme O-Neck -paita

  99,90 
  Merino Extreme

Kypärän alle

Hengittävät huput Windproof Custom ja Windproof Racing mahdollistavat miellyttävän kokemuksen kovassakin vauhdissa. Huppujen korvalliset, kaula ja niska ovat tuulenpitävää erikoisneulosta, päälaella ja otsalla hengittävää ja kosteutta siirtävää Coolmax-neulosta. Huppu pitää muotonsa ja istuu napakasti.

 • Lisää Toivelistaan

  Merino Warm -Sukat

  29,90 
 • Lisää Toivelistaan

  Windproof Kauluri

  49,90 
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan

  Power Huppu

  57,90 
  Windproof
 • Lisää Toivelistaan

  Custom Huppu

  54,90 
  Windproof

Muista myös nämä

Sukat. Märät ja kylmettyneet varpaat ovat jotain, mitä et halua kokea ajon aikana tai koskaan. Svalan merinovillaiset sukat siirtävät kosteutta ja pitävät varpaat lämpiminä kylmissäkin olosuhteissa.

Hanskat. Valitse käsiin tuulen- ja vedenpitävät hanskat, jotka eivät haittaa pyörän ohjausta ja hallintaa. 

Kauluri. Viima ottaa herkästi kaulaan, jos sitä ei ole suojattu asianmukaisesti. Pään täytyy päästä kääntymään, joten kaulaa ei voi vuorata kovin paksusti. Windproof-kaulurissa on joustava ja pehmeä Power Stretch Pro -materiaalista tehty kaulus ja tuulenpitävät reilun kokoiset fleecellä vuoratut miehustat edessä ja takana.

Vältä puuvillaa. Puuvillasta valmistetut vaatteet imevät itseensä kosteutta ja kuivuvat hitaasti. Märissä vaatteissa ulkoilu tuntuu ikävältä, ja tauoilla tai rauhallisessa ajossa niissä tulee nopeasti kylmä.

Muista kypärä ja suojaava ajoasu. Pelkillä kalsareilla ei kannata postilaatikkoa kauemmas moottoripyörällä lähteä. Muista alus- ja välikerrastojen päälle varsinainen ajoasu tai ajohaalari ja tietysti kypärä päähän.

Vastuullisuus

Kaikki Svalan tuotteet valmistetaan Suomessa korkeimpia laatukriteereitä noudattaen. Tuotteidemme valmistuksessa käytetään raaka-aineita, joiden toimittajat ovat auditoituja ja materiaalit sertifioituja. Kaikki Svala-tuotteissa käytettävä merinovilla tulee hyvinvoivilta lampailta, joiden kasvatuksessa ei käytetä mulesing-menetelmää.

Tuotteissamme käytettävät materiaalit ovat laadukkaita, helppohoitoisia, kestäviä ja ennen kaikkea miellyttäviä. Tuotteiden ominaisuudet ovat huippuluokkaa eikä niitä tarvitse pestä yhtä usein kuin tavallisia vaatteita.

Lue lisää vastuullisuudesta täältä.